Står du still i din träning? Får du inte de resultat du vill ha? Detta är de vanligaste orsaker till att anlita en personlig tränare men enligt mig finns det många fler anledningar att anlita en personlig tränare förutom detta. Ibland kan träningen kännas som en belastning och man känner ingen glädje samtidigt som man kanske helt tappat lusten och då kan en personlig tränare vara ett riktigt bra botemedel. 

Fördelen med att anlita just mig som din personlig tränare ONLINE är att du blir tränad utav en av Sveriges mest anlitade tränare och som dessutom inte bara är licensierad personlig tränare med 10 års yrkeserfarenhet utan även är legitimerad naprapat, licensierad styrketräningsinstruktör, licensierad kostrådgivare, licesierad massageterapeut och som har stor erfarenhet av kondition och styrketräning genom flera års aktivt tävlande i kroppsbyggning och fitness.

 

Jag har genom mina 10 år som personlig tränare hjälpt hundratals kunder ONLINE med helt olika mål och erfarenheter av styrke och konditionsträning. Jag sätter alltid kunden i fokus, lämnar inget åt slumpen och levererar ALLTID resultat till mina kunder.

Du kan läsa om vad några av mina klienter tyckte om sin kontakt med mig under klienter/referenser här på hemsidan.

Den största skillnaden med att anlita mig online mot att anlita mig på Idrottsskadecenter är kraven som ställs på dig. Det krävs verkligen att du har god erfarenhet (eller har någon i din närhet eller på ditt gym som kan visa dig) av styrketräning så att du utför övningar i ditt schema på ett korrekt sätt. 

I 99 fall av 100 är detta inga problem men man ska ändå vara medveten om att det är en onlinetjänst man köper.

 

PERSONLIGT TRÄNINGSSCHEMA ONLINE

När jag ska utforma ett personligt träningsschema online, skickar jag först ut en hälsodeklaration via e-post. Där får du fylla i vad du har för tidigare erfarenheter av träning, hur och vad du har tränat, om du har erfarenhet av styrketräning, om du har/har haft eventuella skador, vilka mål du har med träningen och så vidare.

Jag går sedan igenom din hälsodeklaration och ditt personliga träningsschema kommer sedan baseras och utformas utifrån denna hälsodeklaration. Inget träningsschema är det andra likt och jag ser till att ditt schema skräddarsys efter dina uppsatta mål, erfarenheter och möjligheter.

Vilka övningar som kommer att ingå i just ditt träningsschema styrs helt av vilket/vilka mål du har med träningen. Alla mål är individuella och så är därmed även vägarna för att nå dit. Vill du bygga muskler? Vill du gå ned i vikt? Tränar du av hälsoskäl? Oavsett målet med träningen så skapar jag ett träningsschema som kommer vara optimalt för just dig och din kropp.

I träningsschemat kommer det även ingå all form av info över hur du ska träna Exempelvis hur många repetioner du ska utföra, hur många set du ska göra på varje övning, hur lång vila du ska ta mellan varje set och mycket annat kommer stå med i schemat. Detta gör det väldigt enkelt, tydligt och tryggt för dig.

Det kan dock vara en god idé att låta en erfaren kamrat eller duktig PT visa dig korrekt teknik så du utför alla övningar i träningsschemat korrekt om du känner dig osäker på detta.

Du får träningsschemat mailat till dig i PDF-format så att du kan ha med dig det till gymmet.

Två andra bra tjänster som kan vara bra att kombinera ett personligt onlineträningsschema med är online coachning och onlinesupport. Dessa tjänster innebär att du kontinuerligt rapporterar hur det går för dig med din träning till mig via e-post och får feedback på dina rapporter.

Tillsammans utvärderar vi då om det eventuellt behövs göras några ändringar eller justeringar i ditt personliga träningsschema.

Dessa tjänster kan du läsa mer om längre ned på denna sida.

 

 

PERSONLIGT KOSTSCHEMA ONLINE


 

Att äta rätt i dagens samhälle är inte alltid det lättaste. Krångliga innehållsförteckningar, produkter med snygg layout som marknadsförs som nyttiga men som i självaverket är sprängfyllda med socker och experter som påstår både det ena och det andra -gör att missuppfattningarna är enorma och människor blir väldigt osäkra på hur de egentligen ska äta. Man tror sig äta rätt, men uppnår aldrig långvarigt resultat.

Jag erbjuder därför att skräddarsy ett personligt kostschema som tas fram utifrån din kropp, dina behov och förutsättningar som garanterar resultat och dessutom är både lätt och gott att följa.

I mina kostscheman är allt väldigt strukturerat och enkelt. Du får äta alla näringsämnen (protein, fett och kolhydrat) men i vissa bestämda mängder som baseras på hur mycket du väger, hur gammal du är och vad du har som målvikt/fettprocentsmål. Inget kostschema är det andra likt, och allt skräddarsys efter just dig och ditt energibehov, dina uppsatta mål och förutsättningar.

Jag kommer att maila ut en kostanalys till dig som du skall fylla i och sedan skicka tillbaka till mig. Där uppger du bland annat vad du väger i dagsläget, vad du har för målvikt, om du har några eventuella allergier, om du testat andra dieter/kostscheman och mycket annat.

Du kommer även att få föra matdagbok, vilket innebär att du ska skriva ned exakt hur du äter under tre dagar. Detta kallas att göra en kostanalys/kostregistrering och är väldigt viktigt för att se vad som brister och vad som är bra i din kosthållning.

Jag går sedan igenom din kostanalys och gör en professionell bedömning huruvida dina uppsatta mål är rimliga eller ej. Jag kommer att delge dig vad som kommer att krävas och vilket upplägg du bör följa för att vi ska kunna nå dina uppsatta mål. Vid de fall då jag upptäcker att någon satt upp ett mål som är alldeles för högt och orimligt, är jag alltid tydlig med att förklara varför målen inte är realistiska. Jag gör då en professionell bedömning och ger ett alternativt förslag på hur man kan sänka ambitionsnivån en aning och exempelvis statuera ut delmål istället.

När jag har sammanställt ditt personliga kostschema skickar jag det till dig via e-post i PDF-format. Allt du behöver veta står med i kostschemat och det kommer att vara tydligt och enkelt för dig att följa.

Antal måltider, mängd av varje livsmedel, tidpunkt de ska intas och mycket annat finns med. Du får till varje måltid/mellanmål flera valbara alternativ som du enkelt komponerar ihop till dina måltider. Det blir inte enklare, personligare eller proffsigare än detta. Och skulle du ha några frågor/funderingar är du alltid välkommen att höra av dig.

Eftersom denna tjänst är online-baserad innebär det att vi inte har en personlig kontakt och jag kan därmed inte göra fettmätningar på dig. För att jag på bästa sätt ska kunna följa dig och dina framsteg blir det därmed viktigt att du själv väger dig, mäter dig med måttband och kanske även får din fettprocent fastställd av någon PT där du bor.

Ett bra sätt är även att regelbundet ta dagsformsbilder så att vi tydligt kan se skillnad mellan de olika veckorna. 

Två andra bra tjänster som kan vara bra att kombinera ett personligt onlinekostschema med är online coachning och onlinesupport. Dessa tjänster innebär att du kontinuerligt rapporterar hur det går för dig med din träning till mig via e-post och får feedback på dina rapporter. Tillsammans utvärderar vi då om det eventuellt behövs göras några ändringar eller justeringar i ditt personliga träningsschema.

Dessa tjänster kan du läsa mer om längre ned på denna sida.

 

PERSONLIGT KOSTTILLSKOTTSCEMA ONLINE


Ska man lyckas med sin träning är kosten, träningen, sömnen och återhämtningen det absolut viktigaste. Fungerar inte dessa faktorer, så finns det heller inget lagligt kosttillskott som kan rädda dig. Men sköter du dem, så kan du förstärka dina träningsresultat ytterligare genom att tillföra vissa lagliga kosttillskott. Påpekas bör att jag är emot all form av doping och använder endast preparat som är godkända enligt lag i Sverige.

Jag har stor erfarenhet av lagliga kosttillskott och har i stort sett testat det mesta som finns inom detta på marknaden. Jag är en förespråkare av lagliga kosttillskott då jag vet av både egen erfarenhet och omfattande studier att träningsresultat kan förstärkas och förbättras. Men det gäller att hitta rätt och kunna tyda innehållsförteckningarna med alla konstiga termer för att få bästa möjliga resultat. Produkterna håller inte alltid vad de lovar och det finns en hel del skräp på kosttillskottsmarknaden. Jag vet precis vilka som fungerar och är värda att lägga pengar på, och vilka du kan slänga i soptunnan.

Kostillskottsdjungeln är enorm och jag erbjuder dig därför hjälp med att hitta rätt. Utifrån dina behov, eventuella allergier, mål och budget sätter jag ihop ett personligt skräddarsytt kosttillskottsschema.

 

ONLINECOACHNING


Med online coachning har du mig som din personliga tränare online under hela perioden.

Upplägget innebär att du varannan vecka skickar in en tränings & kostrapport till mig där du beskriver hur din träning fortlöper, hur kosten funkar, vilka resultat du uppnått med mera.

Utifrån detta ger jag dig feedback och kan kontinuerligt följa dina framsteg.

Tillsammans utvärderar vi om det eventuellt behövs göras några ändringar eller justeringar i ditt personliga upplägg. Detta brukar oftast inte vara aktuellt, men möjligheten finns om behovet uppstår.

Jag är alltid lyhörd på dig som kund, samtidigt som jag ber dig lita på min kompetens. I slutändan är det viktigaste att det känns 100% rätt och bra för dig som kund, och att vi hittar en fungerande väg för att nå just dina mål.

Online coachning finns inom alla branscher och fler och fler privatpersoner/företag inser vikten av att ha såväl strategiska som personliga coacher. Inom träningsvärlden är det relativt nytt men jag har arbetat med detta i över 10 år med mycket god framgång.

Att ha någon att bolla sina träningsidéer med, få feedback på sin träning av eller bara någon att prata ut med är något alla har nytta av. Ofta ser man själv inte vilka framsteg man gör då det är lätt att bli ”hemmablind”.

Att kunna skicka dagsformsbilder/träningsrapporter via e-post och få tillbaka professionell respons, gör att man inte längre känner sig ensam på sin resa utan har hela tiden någon att dela den med. Någon som har god kunskap och erfarenhet inom träning, kost och hälsa och vars ord därmed är yrkesmässigt och objektiv.

Detta skapar motivation och styrka att fortsätta sin utveckling. Man kan få tips på förändringar och hur man kan göra det hela enklare när man kört fast i exempelvis en viss övning eller på en viss vikt. Man får råd och nya idéer för vidareutveckling, peppning, stöttning och support.

Det är dock alltid ditt ansvar att maila och ta kontakt med mig då du behöver hjälp. Detta för att effektivisera mailkontakten.

Det innebär alltså att det alltid är du som maila mig när du är i behov av coachning, och du är då garanterad att alltid få svar av mig inom 48 timmar (gäller ej helg).

 

 

PERSONLIG ONLINESUPPORT 

Jag är skribent och anställd träning/kostexpert av bland annat Fitness for men och Fitnessguru samt driver www.axonblogg.se som idag är den största och mest besökta träningsbloggen i Sverige.

Alla som läser de artiklar jag publicerar i dessa tidningar/hemsidor eller läser min blogg kan ställa sina kost- och träningsfrågor till min e-post helt kostnadsfritt, men jag svarar bara i mån av tid och är det något jag inte har gott om så är det tid. Detta innebär att mina läsare sällan får personliga svar, och vid de tillfällen då jag faktiskt har möjlighet att svara så blir det tyvärr oftast kortfattat på grund av tidsbrist.

Att däremot ha online support med mig innebär att man är garanterad att få svar inom 48 timmar (gäller ej helg).

Du kan med onlinesupport ställa dina frågor om allt som rör träning, kost, rehab, idrottsmedicin med mera och du får ett personligt svar som är informativt och välformulerat för att ge dig ett så rikt svar som möjligt.

Skillnaden mellan online coachning och online support är att med online coachning blir du aktivt coachad av mig och får feedback på din träning medan man med tjänsten online support får svar på sina allmänna frågor om träning, kost, rehab, idrottsmedicin frågor före alla andra.

Bäst är såklart att ha båda så att man dels aktivt blir coachad till de bästa resultaten men även kan få svar på sina allmänna frågor snabbt och enkelt. 

Kontakta mig för mer information och priser:

Martin Löwgren

 
Leg. Naprapat
Lic. Personlig tränare
Lic. Kostrådgivare
Lic. Styrketräningsinstruktör
Lic. Massageterapeut
 
Idrottsskadecenter 
Lill-jans plan 5
114 25
Stockholm
 
martin@idrottsskadecenter.com