Mitt namn är Martin Löwgren, jag är bosatt och verksam i Stockholm där jag sysslar med ett yrke som jag verkligen brinner för. Jag älskar att arbeta med människor och hjälpa dem att nå nya mål i livet.

Jag är utbildad Naprapat vid Naprapathögskolan i Stockholm och innehar legitimation från Socialstyrelsen. Jag är även:

Lic. Styrketräningsinstruktör
Lic. Personlig tränare 
Lic. Kostrådgivare och 
Diplomerad massageterapeut av Brachrådet svensk massage.

Jag har över 10års yrkeserfarenhet och har bland annat varit medicinskt ansvarig för Djurgårdens innebandy, hjälpt våra kampsportsstjärnor Jörgen Kruth och Alexander Gustavsson samt varit personlig tränare/kostrådgivare åt hundratals individer med vitt skilda bakgrunder, målbilder och erfarenheter.

 

www.idrottsskadecenter.com

Jag är Grundare och VD för Idrottsskadecenter vilket är en specialistklinik för idrottsskador, för diagnosticering och behandling avrörelserelaterade skador.

Oavsett vilken skada eller smärtproblematik du har kan ett besök på Idrottsskadecenter vara ett första steg mot en slutgiltig lösning. Kliniken har ett stort nätverk med olika samarbetspartners (läkare, sjukgymnaster, ortopeder, psykologer, arbetsterapeuter och neurologer) och samarbetar med de flesta försäkringsbolagen.


På Idrottsskadecenter sätter vi alltid individen i fokus och behandlar inte bara skadan/symptomen utan går även till botten med orsaken till varför besvären uppstått från första början. Vi strävar alltid efter att göra patienten helt smärtfri/återställd. 

Den helt nybyggda kliniken på 150 kvm ligger mitt på Östermalm i Stockholms innerstad, ett stenkast från Stureplan. Den har en komplett rehabavdelning, ett funktionellt gym, konditionsavdelning och dusch/omklädningsrum.
Till Idrottsskadecenter kan du komma oavsett om du är elitidrottare eller motionär – gammal som ung. Hos oss är alla välkomna och kan få den hjälp de behöver. 

Under klienter/referernser på hemsidan kan du läsa om tidigare patienter som behandlats på kliniken.

Förutom att arbeta på Idrottsskadecenter håller jag regelbundet föreläsningar runtom i landet inom styrketräning, idrottsmedicin och näringslära. Jag driver dessutom en av Sveriges största och mest besökta träningsbloggar - www.axonblogg.se

Axonblogg.se startades av mig Martin Löwgren 2007. Syftet var till en början att föra en träningsdagbok på nätet, främst för vänner och familj.  Jag fann dock ganska snart att intresset var stort även från utomstående och jag fick mycket respons och många frågor från människor som hade börjat följa mig. Detta bidrog till att jag ville utveckla bloggen än mer och delge min kunskap baserad på mitt yrke och mina egna erfarenheter på ett mer seriöst och artikelbaserat sätt.

Jag skriver artiklar om sådant jag tror kan inspirera, motivera och öka kunskaper inom kost, träning och idrottsmedicin. Bloggens artiklar har alltid korrekta källhänvisningar för att mina läsare ska kunna vara källkritiska. Vid de tillfällen då det är mina egna åsikter eller reflektioner framkommer detta alltid tydligt i texten, vilket ger läsaren makten att själv bilda sin egen uppfattning om validiteten.

Från början utgjorde bloggens läsare av mina närmaste vänner och träningskamrater. Det var sammanlagt endast några hundra tappra själar i månaden som följde mina framsteg på gymmet. Bloggens popularitet spred sig och jag fick fler och fler läsare som ville ta del av mina kunskaper. Detta satte även krav på mig att öka kvalitén och tillgodose efterfrågan.

Idag har bloggen över 300.000 unika besökare i månaden. Detta gör bloggen till en av de absolut största och populäraste träningsbloggarna i Sverige.

Målet har aldrig varit att tjäna pengar på bloggen. Det kostar inget att ta del av den och jag får aldrig några pengar för vare sig hur många som läser den, länkar till den eller på något annat sätt använder den.

Bloggen drivs helt ideellt och kommer alltid att göra det.

Därför har jag valt att inte använda mig av externa annonsörer, produktförsäljning eller annan kommersiell verksamhet. Enda syftet med bloggen är, och kommer alltid att vara, att sprida kunskap och motivera människor till träning och hälsa.

Idag kan man på bloggen inte bara läsa artiklar och få träningstips, utan man får även ta del av mitt liv, mitt jobb och vardag. Jag skriver bloggen av glädje och passion för träning, kost och hälsa. För mig är detta en livsstil som är otroligt betydelsefull både i mitt yrke och privatliv. Det känns därför naturligt att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter.

Vill ni komma i kontakt med, mig var god maila martin@idrottsskadecenter.com

/Martin Löwgren